Fasciatherapie & dry needling

Wat is fasciatherapie?

De Fascia Integratie Therapie (F.I.T.) is een nieuwe vorm van fysiotherapie, erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Fasciatherapie richt zich op de fascia: de bindweefselvliezen en verbindingen in het menselijk lichaam. De fascia verbindt alle spieren, botten en organen en vormt één groot driedimensionaal netwerk. Dit fascia (bind)weefsel is erg gevoelig en bevat veel meer zenuwuiteinden (“sensoren”) dan spier- of botweefsel. Permanente spanning in dit weefsel geeft (chronische) pijn en stijfheid.

De fascia therapeut F.I.T. is erin getraind deze verstijvingen, verhardingen, op te sporen. De behandeling door middel van drukkende en rekkende handgrepen zorgt veelal direct voor verlichting en leidt tot vermindering of verdwijnen van uw klachten.

Ook kan er gebruik gemaakt worden van zogeheten tools. Een soort “gereedschap” in de vorm van lepels die de therapeut inzet om de fascia soepel te maken.

De F.I.T. opleiding is opgezet door Ernst van der Wijk, voormalig hoofd fysiotherapie ErasmusMC
Zie www.fasciaweb.nl voor meer informatie.

Al onze therapeuten zijn fascia (F.I.T.) geschoold.

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode afkomstig uit Canada. De methode kan worden toegepast als aanvulling op een gewone fysiotherapeutische behandeling.

Er wordt 1 naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. Na dry needling ontspant de spier zich direct of zeer spoedig, en u kunt daardoor gemakkelijker bewegen. Hoewel de naald uit de acupunctuur afkomstig is, is het dus gèèn acupunctuur.

Meer informatie

Bent u benieuwd of Fysiotherapie de Eik u verder kan helpen, neem gerust contact met ons op.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan het onderstaande formulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk!

Not readable? Change text.